Διατροφή ενάντια στους ιούς

Το πρωινό του Σαββάτου, προσκλήθηκα και μίλησα για το πόσο σημαντική είναι η διατροφή στην ενίσχυση του αμυντικού μας ενάντια στην λοίμωξη από covid αλλά και άλλους ιούς , στο open στην εκπομπή της κυρίας Μαυραγάνη.

Εξήγησα ότι οπωσδήποτε το εμβόλιο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αλλά η διατροφή και η άσκηση βοηθούν πολύ και έχουν ένα μεγάλο μερίδιο στο ότι πάνω από το 80% όσων έρχονται σε επαφή με τον ιό , το περνούν χωρίς συμπτώματα .


Τοξικοτητα στο παχυ εντερο


Εξήγησα το τι μάθαμε τα τελευταία 2 χρόνια. Ότι οι ολιγοήμερες νηστείες ( έως 10 μέρες) με σχεδόν το 50% των θερμίδων που τρώγαμε πριν , 2-3 φορές το χρόνο ενισχύουν αποδεδειγμένα το αμυντικό μας . Η βάση της διατροφής μας αυτά τα διαστήματα είναι τα ζυμωμένα γαλακτομικα ( κατσικισιο και πρόβειο γιαούρτι πλήρες, ξυνόγαλα , αριανι, κεφίρ ) , φυλλώδη λαχανικά , δημητριακά ολικής άλεσης ( αντί λευκό ψωμί παξιμάδι ολικής ) .



Γλυκά, μακαρόνια, πατάτες, οινόπνευμα ας τα αφήσουμε για ένα δεκαήμερο και μετά τα μειώνουμε όσο μας παίρνει .
Και φυσικά περπατάμε 4-5 χιλιόμετρα σχεδόν κάθε μέρα . Όχι τρέξιμο . Περπάτημα σε ρυθμο που μιλάμε με τον άλλον χωρίς λαχάνιασμα . Μας βοηθάει γιατί καθώς οι μύες κάνουν το περπάτημα , στριμώχνονται και φλεγμαινουν ασηπτα σε ένα καλό βαθμό . Αυτό γυμνάζει το αμυντικό μας κατά των ιώσεων .


Τοξικοτητα στο παχυ εντερο