Ξεκινησαν τα νηπιαγωγεια στο Ισραηλ

Τα νηπιαγωγεία ανέφεραν συμμετοχή 60 τοις εκατό την Κυριακή το πρωί καθώς άνοιξαν για πρώτη φορά μετά το κλείσιμο του κοροναϊού, ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Παιδείας του Ισραήλ. Το υπουργείο δήλωσε ότι περίπου 44.000 διευθυντές, δάσκαλοι και βοηθοί καλωσόρισαν περίπου 250.000 παιδιά στα νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, οι συνθήκες ήταν αρκετά διαφορετικές από πριν, καθώς οι αρχές καθόρισαν μια προσεκτική προσέγγιση διαχείρισης εν μέσω ανησυχιών για την πανδημία του κοροναϊού. Τα νηπιαγωγεία χωρίζουν τις αίθουσες διδασκαλίας μέσα στις εγκαταστάσεις, με κάθε «χώρο» να επιτρέπει όχι περισσότερα από εννέα παιδιά.Ο υπουργός Παιδείας Rafi Peretz χαρακτήρισε το σταδιακό άνοιγμα “σπουδαία νέα για το εκπαιδευτικό σύστημα, για τους μαθητές, τους γονείς και ολόκληρη την οικονομία … Εργαστήκαμε σκληρά για να προωθήσουμε αυτήν τη διαδικασία και οι οδηγίες πρέπει να τηρούνται με ακρίβεια για να προστατεύσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και τις μεσημβρινές ώρες”, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι μέχρι την Τετάρτη, όλα τα υποκαταστήματα τραπεζών θα ανοίξουν στο κοινό. Οι τραπεζικές υπηρεσίες θα παρέχονται μόνο μέσω προηγμένων κρατήσεων.
Πηγή i24NEWS