O χρόνος τελειώνει για τη διάσωση του πλανήτη μας

Η ζοφερή προειδοποίηση ότι η κλιματική αλλαγή είναι η “μεγαλύτερη μας απειλή” από τον Βρετανό παρουσιαστή και φυσιοδίφη Ντέιβιντ Ατένμπορο κυριαρχεί στις πρώτες σελίδες ορισμένων εφημερίδων σήμερα. “Ο πλανήτης μας στο χείλος της καταστροφής”, ο πηχυαίος τίτλος στην Daily Mirror.



Με την ομιλία του χαρισματικού αφηγητή ορισμένων από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του BBC για τον πλανήτη μας άνοιξε η αυλαία της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στο Κατοβίτσε της Πολωνίας. “H κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση πολιτισμών και στην ολική εξαφάνιση του κόσμου της φύσης. Ο χρόνος τελειώνει για τη διάσωση της Γής”, υπογράμμισε ο Ατένμπορο.



“Ο Ατένμπορο προειδοποιεί: Λάβετε τα μέτρα σας τώρα διότι διαφορετικά θα αντιμετωπίσετε την κατάρρευση του πολιτισμού” , γράφει η i. H εφημερίδα υπενθυμίζει στους αναγνώστες της ότι το 2017 ο πρόεδρος Τραμπ έχει αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.



Η ιστορική συμφωνία είχε υπογραφεί από 197 χώρες το 2015 έπειτα από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, όπου όλα τα κράτη ανέλαβαν οικειοθελώς δεσμεύσεις να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων όπως το διοξείδιο του άνθρακα, που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.



Η i επισημαίνει επίσης τη δήλωση του γγ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. “Αν και είμαστε μάρτυρες των καταστροφικών κλιματικών επιπτώσεων που προκαλούν χάος σε όλο τον κόσμο, εξακολουθούμε να μην κάνουμε αρκετά, δεν πηγαίνουμε αρκετά γρήγορα και η κλιματική αλλαγή πηγαίνει πιο γρήγορα από εμάς”, είπε ο κ. Γκουτέρες.