Μια απλή προσθήκη στη διακόσμηση της τραπεζαρίας ή της κουζίνας σας μπορεί να σας βοηθήσει να εξασκήσετε την εγκράτειά σας ώστε να τρώτε λιγότερο και επομένως να μην πάρετε κιλά!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα, σύμφωνα με το onmed, διαπίστωσαν ότι ένας καθρέφτης μάς προκαλεί τον κατάλληλο βαθμό… ενοχής ώστε να προσέξουμε πόσο τρώμε.





Η τοποθέτηση καθρέφτη στην τραπεζαρία, την κουζίνα ή γενικώς σε όποιο χώρο του σπιτιού συνηθίζετε να τρώτε είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, ένα από τα διάφορα συμπεριφορικά τρικ που μπορείτε να επιλέξετε ώστε να αποφύγετε την υπερφαγία.

Η θέα του ειδώλου στον καθρέφτη προξενεί αναπόφευκτα αμηχανία και παράλληλα «απομυθοποιεί» την εξιδανικευμένη εικόνα που έχουμε για τη γεύση ορισμένων ανθυγιεινών τροφών, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Telegraph.

Εκτός από τον καθρέφτη, οι ειδικοί συνιστούν επίσης να τρώτε από μικρότερο πιάτο, να τρώτε με πιρούνι αντί για κουτάλι, όποτε αυτό είναι δυνατό, ώστε να τρώτε μικρότερες μπουκιές, και να μην τρώτε βραδινό εάν δεν πεινάτε πολύ.